2024. máj 07.

Ugye neked se tetszem így?

írta: Sziaszőrmók
Ugye neked se tetszem így?

32.rész Sebastian Szőrmók

Nem értem, miért vittek dokihoz semmi baleset nem ért. Azt hiszem nem fájt semmim se, bár vörös gazdi néha olyan erősen megmarkol, hogy nem mindig vagyok biztos benne, hogy ő is csak játéknak gondolja a verekedésünket. Múltkor olyan kihívóan feküdt a kanapén muszáj volt ráugranom, valószínűleg ő nem gondolta viccesnek és úgy nekem támadt, mintha meg akarna ölni. Futottunk körbe-körbe az asztal, kanapé, székek körül és ha sikerült elkapnia, belémeresztette mind a tíz körmét. Vonyítottam és nőstény gazdi engem cseszett le, hogy hagyjam békén szegény macskát. A macska meg gúnyosan kifeküdt a padlóra és mozgatta a farkát, hogy úgyse merek újra ráugrani míg nőstény gazdi itt van. Tévedett. Aztán kikaptam. Közben meg nekem vannak vérző sebeim.

Mondanám, hogy letépem a csilli-villi nyakörvet a kis vörös gazdi nyakáról, de még a vizemet se tudom rendesen elérni ettől a nyavalyás tölcsértől a fejemen. És még csak azt se tudom miért kaptam eme díszt a nyakamra. Ugyan sajognak néha ezek a hadi sebek, amiket vörös gazdi ejt, de kétlem, hogy ezek miatt viszket a tököm éppen. Valamit ott birizgálhatott a doki néni. Kedves volt, mint mindig és magyarázta, hogy éppen időben érkeztünk hiszen már hét hónapos vagyok és jobb lesz szerinte is ez mindenkinek. Hogy mi lesz jobb és miért, anya is próbálta elmagyarázni és azt hiszem neki tényleg jobb, mert az ő nyakában nem látok tölcsért, az enyémben viszont annál inkább.

Anya szerint így nem fogok elszökni, nem mintha tudnám, mi az, hogy elszökni, de élveztem, ahogyan simogatott és vakart közben, amit ugye én most nem tudok megtenni. Szerinte ugyanaz a vagány kiskutya leszek, aki ezentúl és még többet mehetek a barátaim társaságába, mert az ösztöneim csökkenek és nem leszek agresszív se. Mondanám, hogy felfogtam bármit abból, amit mondott, talán azt igen, hogy mehetek lógni többet a haverokkal és hogy sokat fogunk futni, de míg ez a tölcsér a fejemen van addig itthon maradunk.

20220404_180752_2.jpg

Mindenesetre kedvesek velem most. Még nőstény gazdi is elkergette vörös gazdit mikor piszkálni kezdett és nem kaptam ki nagyon akkor se mikor a szőnyegre pisiltem. Lehet megpróbálok kint kakilni, de ha mostantól bármit szabad, akkor lehet nem erőltetem meg magam.

Mondjuk lassan adhatnának valamit enni is, mert tegnap reggel óta semmit nem látott a pocakom. Még a vörös gazdi kajájára is úgy ügyeltek, hogy most véletlenül se tudjam megszerezni.

Hogy mi történt dokinál nem tudom, de szeretem, hogy szeretnek. És ha leveszik a nyakamból ezt a díszt, akkor még boldogabb leszek, mert meg tudom vakarni ott, igen ott, ahol nagyon viszket.

Szólj hozzá